, , , , ,

Božské RAW KAKAO!


Tak abych nedělala jen Vánoční cukroví, rozhodla jsem se zkusit domácí RAW kakao (tekutou čokoládu), kterou si každý zvládne vyrobit sám doma. Jsou k tomu potřeba jen nepražené kakaové boby, rostlinné mléko (já měla rýžové) a nějaké raw sladilo (v mém případě agáve, ale můžete použít cokoliv dle preferencí). Pak je potřeba mít doma mlýnek na kávu a kakaové boby rozdrtit na jemný prášek, který se lehce smíchá s rostlinným mlékem.... dosladíme a hmmmmm skvělé raw kakao je na světě :). Obsahuje to velké množství antioxidantů, vitaminu C a hořčíku! Nepřažené kakaové boby se uvádí jako superfood a já sama je miluji zvláště ve chvílích, kdy cítím napětí nebo stres.  Vyzkoušejte a uvidíte ;). Přeju krásné předvánoční časy, ať máte klid na duši alespoň v rámci možností :). S láskou Simi